Netbean probs

Some while ago, I start coding a feed reader in J2ME to run on mobile phones. After some searching, it seemed like Netbeans would be the way to go.. They provide a nice UI builder including modeling of the flow between the different screens, tailored towards cell phones. Also, it seems the Sony Ericsson SDK provides nice integration with Netbeans.

My favorite java IDE IntelliJ doesn’t seem to support mobile development at all. (for the record, I wouldn’t use IntelliJ if I had to pay for it myself ;)) The next best thing, Eclipse, seems to be less mature in this area, although they are progressing fast. So Netbeans it became.

To my surprise, I even found a tutorial on the netbeans site which already gave me a bootstrap to my task! 🙂

So, where’s the problem?

Well, I set up netbeans and created a project and all, so I could get to serious work on my 2h train trip. Unfortunately, I didn’t manage to write a single line of code! 🙂 As soon as I opened my laptop, the Netbeans IDE seemed to have become very unresponsive! Opening a menu could take 10 seconds, scrolling through the code is impossible. I couldn’t believe my eyes at first, so I rebooted because I thought my laptop was having trouble waking up after having the short nap. However, not improved. I had to give up.
At home, I searched the internet, and indeed, netbeans has problems with my ATI X600 ‘s PowerPlay function! Who would have imagined that. 😉 Especially since this is the only Java app I have trouble with… Anyhow, just disabling the PowerPlay function solves the problem! It’s probably related to my ATI drivers, but since I have a fricking Dell laptop, I’m not allowed to install drivers other than from Dell, so, as you can imagine, Dell never supplies updates to the driver! If anyone knows how to circumvent the checks going on in the driver installer from ATI, please let me know…

Published by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *